Muutoksia suunnitelmiin

Kesäsafarin piti mennä Pienelle karhunkierrokselle Oulangan kansallispuistoon. Sääennusteet lupasivat kuitenkin sateita melkoisesti. Ajattelimme jättää tämän noin 6h patikoinnin väliin ja katsoa sen sijaan Kiutakönkään koskea.

IMG_1073

Koski olikin huikean hieno nähtävyys. Ilahduttavasti sen tuntumaan pääsi hyvinkin lähelle. Oikeastaan niin lähelle kuin vain rohkeutta riittää.

IMG_1082

Kosken jälkeen päätimme kiertää alle 5 kilometrin mittaisen helppokulkuisen Hiidenlammen kierroksen ennen sateen tuloa. Aivan esteetön reitti tämä ei ole, mutta meidän tarkoituksiimme nyt riittävä. Onneksi tälläkin reitillä riitti jotain nähtävää, vaikka ei aivan Pienen karhunkierroksen veroinen olekaan.

Sallan jälkeen päätimme katsastaa ruotsalaisten kunniaksi pystytetyn muistomerkin. Muistomerkkejä on muuten yllättävän paljon teidemme varsilla. Jos kaikki, tai edes useimmat haluaisi tarkastaa, niin sitä oppisi varmaan paljon paikallishistoriasta.

IMG_1109

Toinen muutos suunnitelmiin tuli Sodankylässä “lounastauolla”. Sääennusteet eivät ole nyt meidän puolella ei sitten millään. Ajattelimme alunperin mennä Inariin ja katsastaa Ukkokiven. Lappiin kuitenkin luvattiin sateita seuraavalle kolmelle päivälle. Saana olisi kuitenkin nähtävä, joten päätimme jättää Inarin harkinnan jälkeen väliin ja vaihdoimme kurssin kohti Kilpisjärveä.

Pelkosenniemellä huomasimme torilla Andy McCoyn patsaan. Itse asiassa ajoimme ensin ohi. Pitihän kylän ainoa nähtävyys kuitenkin saada ikuistettua joten käänsimme auton ympäri ja ajoimme takaisin kuvaamaan.

IMG_1119

Loppumatka Kilpisjärvelle oli ajelua ja porojen väistelyä. Tai lähinnä porojen tarkkailua. Yllättävän vähän kesäsafarimme aikana näitä luupäitä on vastaan tullut. Viimeksi näillä seuduilla ollessa 2007 poroja oli huomattavasti enemmän. Joku varmaan osaisi kertoa onko kyse tuurista vai miksi niitä nyt on ehkä n. 1 per 100km.

IMG_3568

Kilpisjärvelle päästyämme kesäsafari on kulkenut yhteensä 2200 kilometrin matkan. Aamun luontopolun ja yli 7 tunnin ajon jälkeen uni maittoikin melkoisen hyvin. Näihin maisemiin olikin kyllä hyvä nukahtaa.

IMG_1131
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s