Vuosaarenhuippu ja muut huippu nähtävyydet Vuosaaressa

Aina ei tarvitse lähteä kovin pitkälle löytäkseen mielenkiintoista nähtävää. Jostain internetin syövereistä olin kuullut, että Kallahdenniemen uimaranta olisi hieno paikka ja vastaavasti vaimo oli lukenut Vuosaarenhuipusta.

Kummatkin paikat ovat suhteellisen lähellä toisiaan, joten ne voisi katsoa kummatkin samalla reissulla.

Vuosaarenhuippu

Tämä se vasta erikoinen nähtävyys oli. 62 metriä korkea kukkula on syntynyt ilmeisesti maanajon seurauksena ja sittemmin paikkaa hieman maisemoitu hieman viihtyisyyttä lisäämän. Ja varsin hyvin siinä olikin onnistuttu.

Kukkulan päältä oli varsin upeat näköalat joka suuntaan. Vuosaaren satama näkyy mäen päältä erityisen upeasti.

Polkuja risteilee sinne tänne mutta mitään merkittyä kierrosta siellä ei ole. Kuitenkin kuntoilijat ottavat ilon irti myös täällä juoksemalla mäkeä ylös ja alas. Varmasti tällä tavalla sykkeen saakin kohoamaan.

Perheitä ajatellen kukkulan päällä voi mainiosti evästää. Joskin viileämmällä säällä tuuli voi tuntua kylmälle.

Ajo-ohjeet Vuosaarenhuipulle

Pienehkö parkkipaikka löytyy osoitteesta Tryvikintie, Helsinki. Sieltä pääsee suoraan kukkulalle. Tilaa on vajaalle parillekymmennelle autolle. Suosittuna päivänä voi tehdä tiukkaa, jos meinaa paikan saada. Toisaalta vaihtuvuus voi olla nopeaa joten hetken odottelulla paikan voinee napata.

Kallahdenniemen uimaranta

Kallahdenniemen uimaranta yllätti. Se oli todella viihtyisän oloinen paikka. Jo pelkkä autotie paikalle tuntui siltä kuin ajelisi jossain ulkomaisessa kohteessa. Kiemurteleva ja paikoin kapeakin tie oli hyvin opastettu ja viitoitettu.

Uimarannalla on kahvila (joka nyt pandemia aikaan tietty kiinni) sekä eväspöytiä grillausmahdollisuudella. Puita siellä ei ole kaupungin puolesta vaan mukanaan täytyy tuoda omat polttotarvikkeet.

Ranta ei nyt sinänsä mikään aivan valtavan suuri ole joskaan ei suinkaan mistään pienimmästä päästäkään. Jotenkin se vain oli niin houkuttelevan oloinen, että voin kuvitella miten suosittu paikka on kauniina kesäpäivänä.

Uimarannan lähellä on myös luonnonsuojelualue sekä paljon ulkoilumaastoa. Joten täällä paikalla saa ajan kyllä kulumaan vaikkapa ulkoilun merkeissä raikkaassa merimaisemissa.

Ajo-ohjeet Kallahdenniemen uimarannalle

Pysäköintialue on todella reilun kokoinen mutta niin sen varmasti pitääkin sillä alue houkuttelee kävijöitä. Tarkka osoite on Rantapaadentie 7, 00980 Helsinki.

Advertisement

2 thoughts on “Vuosaarenhuippu ja muut huippu nähtävyydet Vuosaaressa

  1. Vuosaaren täyttömäki on alkujaan kaatopaikka. Muistan 80-luvulta roskat, jäteautot ja ’bulldozerit’. Käytiin myöhemmin kaverin kanssa siellä lennättämässä lennokkeja.

    Kallahdesta on myös hyviä lapsuuden/nuoruuden muistoja, samoin Uutelan alueesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s