Nukarinkoski – Upea retkeilypaikka

Eipä ole Nukarinkoskea turhaan kehuttu! Tosi upea paikka ja vain lyhyen matkan päässä Helsingistä.

Paikka soveltuu joko alle kolmen kilometrin mittaisen helppokulkuisen reitin kiertämiseen tai sitten ihan vain eväiden syömiseen ja maisemien ihailuun. Mistään kovin valtavan isosta alueesta ei ole kyse.

Saapuminen

Kartan perusteella Nukarinkoskella on jopa neljä eri pysäköintialuetta. Me kokeilimme navigoida perille asettamalla Google Mapsiin kohteeksi ”Nukarinkoski”. Tällä menetelmällä päädyimme pallokentän viereselle parkkipaikalle. Parkkipaikalla sinänsä on reilusti tilaa mutta esim. näin aurinkoisella kelillä paikat hupenivat nopeasti.

Reitti

Tällä kertaa emme kuitenkaan kiertäneet reittiä, vaikka alustavasti se oli suunnitelmissamme. Perheen lapsi tykästyi voimakkaasti virtaavaan koskeen, joten tyydyimme katselemaan sitä.

Reittiä ei ole merkitty mitenkään mutta alkupää löytyy esim. pallokentän läheisyydestä. Kosket saattavat houkutella kulkemaan rappuset alas mutta reitille kuljetaan mäkeä pitkin alas joen suuntaisesti.

Kartan perusteella joen toisella puolella kulkeva osuus ei välttämättä ole aivan yhtä kaunis mitä osuus joka kulkee rannan tuntumassa. Toki asia pitää vielä jonain päivänä omakohtaisesti varmistaa.

Eväspaikka

Eväspaikka ei ole aivan suoraan reitin varrella mutta kovin kaukana se ei kuitenkaan ole. Laavu ja nuotiopaikka ovat suosittuja levähdyspisteitä. Ja mikäpäs siinä vaikkapa makkarat paistella.

Kohokohta

Hienoin osuus Nukarinkoskesta on puiset sillat ja voimakkaasti virtaava koski. Todella kaunis luonnon helmi. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa tähän paikkaan.

Vilkaise kartalta lisää lähikohteita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s