Klassarinkierros – Nuuksio

Nuuksio on valtava ja valtavan suosittu ulkoilualue. Onhan se lähellä pääkaupunkiamme Helsinkiä, noin 40 minuutin ajomatkan päässä ytimestä. Nuuksio on minullekin tuttu paikka jo vuosien takaa mutta olen aina päätynyt ns. pääparkkipaikalle Haukkalammelle. Nuuksion alueella on muitakin pysäköintialueita ja siten eri reittien alkupisteitä.

Klassarinkierros, Nuuksio – upea reitti vaikka lasten kanssa kierrettäväksi

Luin toisaalta, että kevät olisi erityisen hyvää aikaa kiertää n. 4 kilometrin mittainen Klassarinkierros. Etelään saapui vihdoin lumipeite ja mielestäni lumiset metsät ovat varsin upeita. Yritin jokunen viikko aiemmin tutustua tähän reittiin mutta en saanut pysäköityä autoani – ainakaan laillisesti. Joten päätin siirtää reissun toiseen kertaan. Tällä kertaa olin ajoissa liikkeellä. Ja koska lunta oli tullut edellisen yön aikana reilusti, piti minun rakentaa pojalleni ensin yksi lumiukko. Tahtia kiritti pojan lisäksi tieto auringon noususta. Liian aikaisin en halunnut paikalle mennä, koska olisi pimeää. Kuitenkin siten, että edes hieman valoa on ja varmistaisin pysäköintipaikan saamisen.

Kierroksen voi kiertää sekä myötä että vastapäivään. Violetteja vinoneliöitä on viljelty reilusti mikä on kaupunkisamoojalle hyvä juttu. Ei pääse eksymään vaikka olisi vähän kehnompikin suunnistustaito.

Reitillä kierrellään pitkien havupuiden lomassa, kävellään juurakkojen yli ja välillä tassua saa nostaa kivienkin yli. Ainakin nyt maapohja oli suhteellisen märkää ja todellinen märkyys paljastui vasta kun astui jalalla vaalean lumipeitteen päälle. Jaloissa oli vaelluskengät mutta kumisaapas olisi ollut tälle reissulle se oikeampi varuste. Joissain kohti nimittäin sai taiteilla kapen puunrungon yli kosteikon. Onneksi tasapaino pelasi ja pääsin eteenpäin kuivin jaloin. Reitti ei ole siis helpoimmasta päästä, ei sovellu esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kuljettavaksi. Mutta uskoisin, että hieman isompien lasten kanssa retkeily onnistuu varsin mukavasti. Kunhan jaksaa maastossa tuon nelisen kilometriä kulkea.

Reitin aikana vastaan tulee myös Saarilammen eväspaikka, josta löytyy tulentekoon mahdollisuus. Paikalta löytyy vajasta puut ja jopa kirves puiden pilkkomiseen. Saarilammella on myös telttailu sallittua.

Miten löydän Klassarinkierroksen

Klassarinkierros sijaitsee Nuuksion länsipuolella. Huomaathan, että Nuuksio on iso alue ja eri pysäköintialueita on useita. Helsingistä ajaa noin 40 min valtatie 1:stä kohti Turkua. Nousu pois Veikkolan rampin kohdalla. Google Maps tuntee ”Klassarin kierroksen” suoraan, eli jos auton navigaattorsta (tai matkapuhelimesta) Goolgen kartat löytyvät, niin suosittelen ajamaan sen perusteella. Jos käytät muuta navigaattoria, niin osoite on Valklammentie 2, 03220 Vihti.

Klassarinkierroksen pysäköinti

Pysäköintialue ei ole mikään järin iso. Ehkä noin parisenkymmentä autoa mahtuu aluelle. Pysäköinti on ilmaista mutta alueella on myös muistutus käyttää merkittyä aluetta pysäköintiin sillä ystävämme Parkki Pate tarkkailee aluetta. Eli jonkin asteinen sakkovaara siellä on, jos jättää auton tien varteen. Kannattaa siis olla varhain liikkeellä, niin ainakin varmistaa vapaan paikan itselleen tai omalle seurueelleen. Pienestä pysäköintialueesta on toki hyötyäkin. Eipä ole reitilläkään niin tungosta sitten.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s