Hanikan luontopolku – lähiluonnon helmi!

Espoon Soukan ja Kaitaan takaa löytyy Hanikan luontopolku. Polulla on pituutta n. 5km ja se kiertelee Soukansalmen, Kaitalahden ja Suinonsalmen välillä. Kiertelyyn kuluu aikaa n. kaksi tuntia. Jos saapuu alueelle omalla autolla, niin Suvisaarentieltä löytyvän uimarannan pysäköintialue lienee helpoin tapa päästä luontopolulle. Alueella kiertelee myös valaistu kuntoilu-/hiihtoreitti. Ei kuitenkaan ole vaaraa, että nämä kaksi sekoittaisi keskenään.

IMG_1333

Olemme nyt käyneet Hanikassa kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran viime talvella ja nyt loppusyksystä. Vaikka reitti muuten onkin aika mukava vaihtelevine maastoineen, niin ehkä pientä harmitusta ovat aiheuttaneet pitkospuut. Ainakin nyt kun puut olivat märkiä ja lämpötilan ollessa lähellä nollaa, niin liukkaus oli aivan hurjaa.

IMG_1357

Maastonsa puolesta täältä löytyy mm. paljon kallioisia mäkiä. Polku kulkee myös suhteellisen läheltä Kasavuorta, joka on tietääkseni yksi Espoon korkeimmista kohdista. Ja kun ei olla kalliolla, niin kuljetaan paljon eri suoalueiden läpi joten pitkospuut tulevat siinä mielessä kyllä tarpeeseen. Märkää on! Reitillä on helppoa pysyä sillä se on merkattu keltaisin maalimerkein puihin. Toisinaan täplät on maalattu kallioon joten talvella näiden havaitseminen ei onnistu, vaikka reitti muuten onkin talvisin kuljettavissa. Onneksi aika harvoin tulee ongelmaa näiden merkkien seuraamisessa.

hanikka

Lisätietoja Espoon-kaupungin sivuilta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s