Seurasaari – Turhankin uteliaat oravat

ENGLISH version available

Mitäs ihmettä. Blogia pidetty jo vuodesta 2011 enkä ole kirjoittanut kertaakaan Seurasaaresta! Tästä klassisesta oravasaaresta Helsingissä. Eli jos Uusimaa ja Helsinki matkakohteena ja mietinnässä nähtävyydet etelästä, niin tämä museosaari kannattaa pitää mielessä. Saarella on ulkoilmamuseo vanhoista rakennuksista. Vanhimmat taitavat olla 1700-luvulta. Mielenkiintoisia rakennuksia.

IMG_6420

Valokuvaus on myös yksi mukava harrastus mutta havaitsin ettei minulla oikein ole yleiskuvia tästä paikasta. Yleensä kun paikalle tulee, niin mieli tekee kuvata näitä uteliaita oravia. Näin meinasi käydä tälläkin kertaa. Onneksi varustauduin laajakulmalinssin kera, niin pakostakin tulee kuvailtua maisemia eläinten sijaan.

Seurasaareen pääsee bussilla mutta myös omalla autolla. Jos paikalle saapuu autolla, niin kannattaa varautua parkkipaikan etsimiseen. Tällä kertaa olimme paikalla reilusti ennen kymmentä aamulla ja paikat olivat jo viety yhtä lukuunottamatta. No yksihän toki riittää. Läheltä löytyy kyllä lisää paikoitustilaa mutta kovin iso paikka tuokaan ei ole. Kadun varsille voi pysäköidä myös. Kauniilla säällä nämäkin toki varataan nopeasti. Ajoissa paikalle siis!

IMG_6492

Oravien ja ulkoilmamuseon lisäksi saarelta löytyy muutama kioski ja yksi ravintola. Aivan sisäänkäynnin vieressä loistava kahvila Mieritz. Kahvin tuoksu jo meinaakin houkutella lähes väkisin sisään. Kahvila on kesäisin avoinna joka päivä mutta syksyisin ja talvisin vain viikonloppuisin. Ovessa lukee klo 12-17 mutta ainakin tällä kertaa oli jo auki klo 11 alkaen. Hyvää kahvia muuten!

IMG_6494 (1)

Toinen kioski löytyy hieman keskemmältä saarta. Siellä muuten ”salavinkkinä” makkaranpaistopiste ja makkarat, joita voi ostaa kioskilta. Varsin suosittu aktiviteetti tämäkin.

Ei muuta kuin pähkinät matkaan ja menoksi!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s