Hiidenportti, Sotkamo

Hiidenportti ei ehkä oli kävijämääriltään mitattuina kansallispuistojen kärjessä. Siellä vierailee n. 12 000 kävijää vuodessa, kun taas suosituimmassa UKK-puistossa käy lähes puoli miljoonaa kävijää vuosittain. Lisäksi Hiidenporttiin päästäkseen täytyy ajella hyvän matkaa päällystämättömiä teitä. Tulee ihan erämaa-fiilis nimismiehenkiharoita ja muita monttuja väistellessä.

IMG_0984

Hiidenportti on kansallispuisto sen ainutlaatuisen kallio/kanjonimaisemiensa vuoksi. Todella upeat jyrkänteet. Aiheesta ei turhaan ole varoituksia tämän tästä. Reittikin kulkee haastavasti jyrjkänteen reunalla välillä. On syytä katsoa mihin astuu, sillä liukastumisen riski on olemassa.

IMG_0988

Valitsimme reitiksi Hiidenkierroksen, jolla pituutta noin 5km. Kierrokseen kuuluu Porttilampi, josta löytyy laavu tulentekopaikkoineen. Lisäksi matkalla tulee Kovasinvaaran niityt joka on asutettu alkujaan 1700-luvulla, ja viimeisten asukkaiden tiedetään muuttaneen pois vasta 1949. Hauskana piirteenä tästä “poismuuttamisesta” on, että myös sen aikaiset rakennukset on viety pois. Paikalla on muistona enää kivikasat.

IMG_0978
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s