Westendin uimaranta – lähikohde espoolaisille

Lähikohde Espoolaisille ja miksei muillekin pääkaupunkiseutulaisille. Ranta on ihan mukava muttei mitenkään erityinen.Uimismahdollisuuksien lisäksi paikka näyttää olevan varsin suosittu kalastajien keskuudessa. Lapsiperheillekin täältä löytyy aktiviteetteja – veden lisäksi.

Kuten etelän vesistöt yleensäkin, täälläkin merilevä vaivaa omien kokemusteni mukaan. Nyt maaliskuussa sitä ei näkynyt mutta eiköhän se levä sieltä tule aikanaan.Rannalle mahtuu mukava määrä auringonpalvojia. Nyt tällä kelillä (+3C) siellä ei sellaisia ollut mutta joitain rohkeita uimareita kylläkin. Ehkä vielä joku päivä testaan viileämmässä vedessä uintia, kenties jopa avannossa mutta aivan lähitulevaisuuden suunnitelmiin se ei kylläkään kuulu.

Kesäisin rannalla on jäätelönmyyntiä, muita palveluita pukukopit, wc:t sekä suihkut. Lapsiperheitä ilahduttanee myös rannan tuntumassa oleva laadukas kiipeilyteline.

Pysäköintitilaa on rajallinen määrä. Pieni parkkipaikka jonne mahtuu suunnilleen viitisentoista autoa ja tämän lisäksi kadunvarsipaikkoja ehkä saman verran.Kannattaa melkein harkita julkisilla tulemista. Westendin bussiasema onkin aivan vieressä. Jos tulet toiselta puolelta pk-seutua, tai vaikka Helsingin keskustasta, niin Keilaniemen metroasema on lähin pysäkki. Sieltä on itseasiassa mukava kävelyreitti suoraan rannalle Länsiväylän reunaa pitkin.

Kalastajat viihtyvät Käärmesaaren rannalla, jonne pääsee kulkemaan pientä siltaa pitkin. Nytkin siellä oli kymmenkunta kalastajaa kovin kylmästä tuulesta huolimatta. Varustekysymyshän tämä. Lämpimästi näyttivät olevan pukeutuneet.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s