Olarin terveysluontopolku – sunnuntaikävelyllä

Olarin terveysluontopolku on perustettu jo vuoden 2019 puolella. Yhden kerran se on tullut aiemmin jo kierrettyä perheen kanssa. Ei vaan ole tullut raportoitua tästä paikasta aiemmin. Espoon olarilaiset pääsevät piipahtamaan tähän Keskuspuiston kupeessa olevaan n. 2,5 km mittaiselle rengasreitille varsin kätevästi. Heidän kotinurkilla kun polku on.

Kauempaa tuleville tiedoksi, että lähellä on kaksikin eri pysäköinti paikkaa autoille. Löytyvät Olarinkadun ja Ylismäen tien risteyksestä. Reitin alkupiste on myös tämän parkkipaikan läheisyydessä. Hiekkatietä pitkin mäkeä alas ja viitoitus opastaa alkupisteeseen.

Terveyspolku on merkitty vaaleansinisin sydämin joita on helppo seurata. Maasto vaihtelee helposta juurakkoiseen kulkuun. Reitti on myös erittäin suosittu maastopyäräilijöiden kesken. Vaikka tällä kertaa ei tullut vastaan kuin kaksi eri pyöräilijä seuruetta, niin suosion näkee pyörien jättämistä jäljistä.

Reitin varrella on useampi ”aistipiste”, joissa on erilaisia tietoiskuja ja tehtäviä, kuten vaikkapa rauhoittuminen kuuntelemaan metsän ääniä. Voi olla hyvä vinkki kiireisille kaupunkilaisille.

Matkan puolivälistä löytyy varsin houkuttelevan oloiset eväspöydät myöskin. Sopii hyvin erityisesti jos mukana on pienempiä perheenjäseniä. Pienemmät ihmiset voi jo siksikin hyvin ottaa tänne mukaan sillä reitti ei ole liian pitkä.

Reitin kiertää varsin nopeasti, toki vauhti aina oman kunnon mukaan. Tämä kierros sopii hyvin myös vaikkapa viikolla kierrättäväksi, kun aikaa ei välttämättä ole työkiireiden vuoksi liikaa käytettävissä.

Ainoa erikoisuus reitillä on sen loppuminen. Se vain loppuu ja hetken päästä saatat ihmetellä missä seuraava vaaleansininen merkki on. Reitti päättyy hiekkatielle mutta voisihan olla yhtä hyvin, että tie tulisi ylittää, aivan kuten reitin alkupäässä tehdään. Ilmeisesti tarkoituksena on, että värjätty kivi tiellä osoittaa päättymisen. Tätä en itse ainakaan heti hoksannut.

Katso kartalta muut lähikohteet!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s