Espoon Keskuspuiston Tikankierros

Espoon Keskuspuistossa risteilee lukuisia metsäpolkuja. Lisäksi joitain merkittyjä reittejä. Yksi niistä on n. viiden kilometrin mittainen Tikankierros, joka kulkee vaihtelevassa maastossa. Niin korkeuserojen kuin itse maastonkin puolesta. Matkan varrella on paljon perinteistä metsää mutta myös kivikkoisempaa menoa sekä läpi niittyjen kulkemista.

Välillä kuljetaan leveällä hiekkatiellä mutta myös usein osin jopa vaikeakulkuisella poluilla. Reitti on erittäin suosittu ja tälläkin kertaa tuli useampi kulkija tai seurue vastaan. Reitti soveltuukin kuntoilijoille tai vaikka lapsiperheille. Joskin aivan perheen pienimpien kanssa varaisin reilusti aikaa.

Peruskuntoinen kiertää reitin kävellen n. 40 minuuttiin mutta luonnossa ei kannata kiirehtiä. Paremman kokemuksen saa, kun siellä käy ajan kanssa. Espoon sivujen mukaan reitin pituus on tuo mainittu n. 5km mutta esim. puhelimeni mittasi reitin pituudeksi n. 3km. Kolmisen kilometriä lienee lähempänä totuutta käytetyn ajan perusteella.

Varusteet

Pitkän ”syksyn” ja sateiden jälkeen reitti oli paikoitellen todella mutainen. Näillä pätkillä perinteiset kumisaappaat toimivat parhaiten. Jos on ollut pitkään kuivaa esim. kesäaikana, niin tuolla pärjää vaikka perinteisillä lenkkareilla. Niin ja hyvää mieltä, kuten luontoretkille yleensä!

Jos taas on ollut sateista, niin kannattaa varautua mutaisempaan menoon. Reitti on myös maastopyräilijöiden suosiossa ja osin myös tämä näkyy reittien kulutuksessa.

Kohdetaulut

Reitin varrella on viisi erilaista kohdetaulua, jotka kertovat alueen luonnosta ja eläimistä. Nämä tarjoavatkin erinomaista tietoa. Kannattaa tutustua.

Reitin varrella ei varsinaisesti ole esimerkiksi pöytiä eväiden syöntiin mutta luonto tarjoaa omat muotonsa siihen tarkoitukseen. Kaikki roskat vain matkaan mukaan.

Miten löytää Tikankieroksen alkupää?

Navigaattoriin kannattaa laittaa Hopearinne, Espoo. Tien varrella on reilun kokoinen 24h parkkipaikka mihin mahtuu useampikin auto. Parkkipaikalta pääsee Keskuspuiston kuntopolulle ja sitä pitkin vasemmalle n. 100m, niin Tikankierroksen kyltit tulevatkin vastaan. Jos saavut autolla, niin tämä lienee helpoin ja kätevin tapa löytää reitti.

Katso kartalta lisää lähiluontokohteita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s