Repovesi, Kouvola

On ollut suuri yllätys kuinka hienoja paikkoja etelästäkin löytää. Nuuksio ei ole ainoa hieno paikka. Esimerkiksi Repoveden kansallispuisto ei ole pk-seudusta kovinkaan pitkän ajomatkan päässä. Maisemiltaan se poikkeaa jo esim. mainitusta Nuuksiosta huomattavasti monien suurien järviensä ansiosta. Repovesi sijaitsee Kouvolasta n. 20km pohjoiseen. Kartasta kannattaa etsiä tie nro 368, opasteet opastavat parkkipaikalle hyvin perille. Itse asiassa puistoon on useita “sisäänkäyntejä”, mutta ensikertalaisen kannattaa valita Lapinsalmen pysäköintialue.

Map picture

Kuten yleensä, eri mittaisia reittivaihtoehtoja löytyy. Täällä niitä on lukuisia, sillä alue on laaja. Reitit ovat erittäin hyvin merkittyjä. Kokeilimme itse Ketunlenkki nimistä kierrosta jolla pituutta n. 5km. Saimme vinkin etukäteen luonto-oppaasta, että tämä kierros kannattaa itseasissa kiertää vastapäivään. Siitä syystä, että tällöin reitin alkupäähän tulee käsin vedettävä lossi järven yli. Vinkki oli hyvä ja kannattaa muistaa, sillä mieluummin alkupäässä rehkii kuin aivan lopuksi.

IMG_0777

Maisemat ovat hyvin vaihtelevia, ja reitin missään vaiheessa ei tullut tylsää. Välillä kävellään palaneen mäntymetsän halki, toisinaan kiivetään “vuorta” ylös. Kokoajan on jotain ihmeteltävää. Aivan lopuksi tulee vielä Lapinsalmen riippusilta, mikä on myös nähtävyys jo itsessään.

IMG_0812

Nyt olemme tutustuneet yhteen reittiin, mutta voisin jo tässä vaiheessa sanoa, että Repovesi tulee jatkossa paljon tutummaksi. Paikka on kuulemma myös suosittu lumikenkäilykohde joten silloin viimeistään takaisin!

IMG_0826

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s