Yhtä hyvä kuin Nuuksio! Karnaistenkorpi.

Jos antaisin käpyjä (tähtiä) eri kohteille, niin Karnaistenkorpi saisi viisi käpyä. Reitti on varsin monipuolinen ja katseltavaa riittää joka suuntaan. Yli 100-vuotias metsä tekee vaikutuksen. Samoin kuin jylhät kalliot, suolaikut ja muut laaksot.

IMG_0277

Karnaistenkorpi löytyy Lohjalta Kisakallion urheiluopiston läheisyydestä. Ennen opistoa on hyvät viitoitukset luontopolun pysäköintialueelle. Erikoisuutena mainittakoon, että Turun moottoritie kulkee tämän hienon luontoalueen alta. Onneksi moottoritiestä ei kuitenkaan ole häiriötä lainkaan.

Kartan kuva

Parkkipaikalla viimeistään voi tarkistaa minkä reitin kiertää mutta kannattaa suunnitella kierros jo etukäteen tämän Lohjan kaupungin sivuilta löytyvän esitteen avulla. Tavalliseen tapaan vaihtoehtoja on useita pituuksien vaihdellessa reilusta kolmesta kilometristä vajaaseen kahdeksaan. Nähtävää riittää useammallekin kerralle siis!

Kulkemamme reitit oli hyvin merkittyjä ja helppokulkuisia. Eksymisen vaaraa täällä ei ollut vaikka alueen koko onkin n. 200 hehtaaria. Ainakin siis jos pysyttelee merkityillä reiteillä. Suurelta osin kuljettiin pitkospuita pitkin, jotka tosin voivat olla liukkaat kostealla kelillä. Reittien varrelta löytyy myös kaksi eri laavua joissa voi tehdä myös tulen. Laavut löytyvät kummankin metsälammen rannalta.

IMG_0257
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s