Langinkoski, Kotka

Tätä nähtävyyttä on mielestäni harmittavan vähän mainostettu missään. Toki netistä joitain sivuja löytää “langinkoski” hakusanalla, mutta missään ei oikein kerrota, että tämä on oikeasti hieno paikka. Joten minä kerron nyt. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa tämä upea koski! Etelä-suomalaisille paikka on vieläpä niin helppojen yhteyksien varrella. Ei tarvitse ajaa kuin Kotkaan, niin opasteet opastavat alueelle. Eksymisen vaaraa ei ole, sillä Langinkoski on aivan keskustan tuntumassa muutaman kilometrin päässä.

IMG_0464

Paikka on tullut kuuluisaksi Aleksanteri III vuoksi, joka tykkäsi viettää aikaansa kesäisin juuri täällä. Jopa sen verran paljon, että hänelle rakennutettiin oma kalastushuvila. Huvilaan pääsee myös sisälle tutustumaan viiden euron pääsymaksua vastaan johon sisältyy turistiopas, joka osaa kertoa tarkemmin historiasta. Venäläisten turistien keskuudessa paikka onkin erityisen suosittu sillä ainakin tällä kertaa heitä oli usea bussilastillinen ihmettelemässä. Museo-opaskin oli aito venäläinen, joka kylläkin puhui suomea varsin ymmärrettävästi.

IMG_0495

Huvilan ympärillä saa kuitenkin kävellä vapaasti ilman pääsymaksuja. Luonto on todella kaunis täällä. Polkuja menee aivan rannan tuntumassa, joten kosken pauhuntaa on upea katsella sekä kuunnella. Luontopolut eivät ole järin pitkiä, tottunut liikkuja koluaa ne hetkessä läpi. Lisäksi ne ovat helppokulkuisia joten sopivat senkin vuoksi vaikkapa perheille.

IMG_0473

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s