Saarijärvi – Uimaranta Vihdintien varressa

Maaliskuu on loppumaisillaan ja mietimme lauantai aamuna perheen kanssa minne mitä tekisimme. Tämän hetkisestä tilanteesta johtuen emme halua kovin kovin suositulle ulkoilualueelle. Mietimme kuumeisesti mikä olisi hyvä paikka käydä. Kelit kuitenkin houkuttelevat kovasti lähtemään jonnekin.

Selasimme tabletilla karttaa ja sieltä tuli vastaan Saarijärven uimaranta. Oikeastaan ensin tuli vastaan Vaakkoin eräkämppä ja siitä vierestä bongasimme tämän uimarannan. Ajattelimme, että tämä paikka ei ainakaan ole suosittu…

Saarijärvi löytyy suhteellisen helpolla Vihdintien varrelta. Se on oikeastaan myös huono juttu. Vihdintiellä on 80 km/h nopeusrajoitus ja uimaranta on aivan tien vieressä. Niin viihtyisä kuin ranta miljööltä onkaan, niin tien läheisyys hieman pilaa tunnelmaa.

Ranta ja sen läheisyys on sellaista mäntykankaista. Melkein kuin vaikkapa Kainuussa. Maisemat ovat varsin kauniita. Uimassa en nyt käynyt (maaliskuu brrr…) mutta ranta vaikutti olevan verrattain matalaa ensimmäiset pari metriä ainakin. Syvenee varmasti nopeasti. Vesi oli muuten melkoisen kylmää. Kokeilin kun poika halusi juuri tietyn kiven noukituksi järvestä.

Yksi asia tuli laitettua merkille. Vesi on aivan älyttömän kirkasta! Äkkiarvaamatta ylläolevasta kuvasta ei ehkä tietäisi mutta kuvattu rannalta kohti pohjaa. Aurinko paisteli kivasti ja laineet tekivät mielenkiintoisia kuvioita valon kanssa.

Pysäköintialue on rannalta katsoen Vihdintien toisella puolella. Tilaa on ihan hyvin, joskin Vaakkoin ulkoilualueen käyttäjät sitä hyödyntävät myöskin. Eli kannattaa tulla ajoissa paikalle, niin varmistaa autolleen paikan.

Rannalta ei kovin paljoa palveluita löydy mutta ei mielestäni tarvitsekaan. Pukukopit ja wc:t miehille sekä naisille kuitenkin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s