Liesjärven kansallispuisto, Tammela

Retkikarttaa selatessani eteeni osui erikoinen harju järven yli. Tarkempi tutkiminen osoittikin, että kyseessä on Liesjärven kansallispuisto, joka on juuri kuuluisa tästä harjumaisemastaan.

Kartan kuva
image

Alue on n. tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta. Sinne on helppo löytää kakkostietä ajamalla Porin suuntaan. Ainoa huomioitava asia on, että jos mielii lyhyintä tietä harjulle, niin kakkostieltä ei kannata itse asiassa kääntyä kansallispuistoviitoituksen kohdalta sillä kyseinen risteys johdattaa Kortesjärven perinnetilalle (1910-luvun maatila). Seuraavassa risteyksessä ei enää merkkiä ole, mutta siitä pääsee silti nopeammin perille. Suosituin pysäköinti alue löytyy kansallispuiston pohjoispuolelta Kanteluksentien varrelta. Siellä emme käyneet, mutta uskoisin hyvien opasteiden osoittavan pysäköintialueet myös siellä.

Harjua pitkin kulkee hyväkuntoinen polku. Alueen muut reitit ovat hyvin merkittyjä kansallispuistoille kuuluvaan tyyliin, mutta reittien vaativuus on jo toista luokkaa. Olivat melkoisen kasvillisuuden peitossa. Ihan niin innostuneita emme tällä kertaa olleet, että olisimme kävelleet niitä läpi. Hienot maisemat riittivät mainiosti.

IMG_9335
IMG_9347

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s