Matkalla nähtyä tähän mennessä

Kesäsafari on edennyt tähän mennessä suunnitelmien mukaisesti. Nyt on nähty Pulkkilanharju sekä Repovesi. Lisäksi, kuten ajattelimme, välttelemme valtateitä ja ajetaan hieman pienempiä pätkiä. Se on ollut hyvä päätös sillä esim. nelostien olen muutamaan otteeseen jo nähnyt. Pienemmät tiet näköjään tarkoittaa sitä kirjaimellisesti sillä toisinaan eteen tulee päällystämättömiä teitä. Kivet ropisee iloisesti auton pohjaan ja sitä rataa. Maastokin on mukavan kumpuilevaa väliin.

Maininnan arvoisia teitä on Ristiinasta lähtevä tie nro 4323 Puumalaan. Harmittavasti juuri tältä pätkältä ei tullut otettua kuvan kuvaa. Matkan varrella on myös mielenkiintoisia kalliomaalauksia. Kalliomaalauksille menevä polku on aivan tien ja pysäköintialueen läheisyydessä. Polku on selkeä, joskin hyvin tavanomainen luontoreitti jolla pituutta 2,5km. Kannattaa siis huomioida myös paluumatka polulta takaisin, reitille on syytä varata n. 2 tuntia aikaa.

IMG_0855

Toinen erittäin komea tienpätkä maisemiensa puitteissa on Pistohiekka, joka on tämän 4323 tien jatkeena. Jos Ristiinan lähistöllä ajelee, niin tämä kannattaa käydä katsomassa. Tien molemmin puolin on pitkät pätkät vettä. Vastaava on esim. Pulkkilanharju, mutta ei kuitenkaan ihan näin upea.

Matkalla näimme myös norpan ottavan aurinkoa kivellä. Auto pikaisesti parkkin, kameraan telelinssin vaihto salamana, juosten läheiselle sillalle. Vielä ehdimme, siellä se jalo eläin on vielä paikoillaan! Kamerat räpsyvät valtoimenaan. Kuvien lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että kuvasimme risukasaa. Voi pettymysten pettymys! Pahemman luokan huijaus pystyttää tien varteen näköisnorppa oksista.

IMG_0857

Koska norppaa ei saatu kuvattua, niin kuvataan sitten autoa ja maisemia…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s