Meiko, Kirkkonummi – Eväspaikoista parhain!

Meikon luonnonsuojelualue Kirkkonummella jäi hyvin pikaiseksi pintaraapaisuksi. Sitäkin mukavampi reissu kylläkin sillä olimme liikkeellä aamupäivästä ja löysimme Meiko-järven rannan suhteellisen helpolla. Eväät olivat mukana ja niitä olikin varsin mukava popsia kallioilla. Säät suosivat retkeilijää lämpötilan ollessa  n. 20 astetta. Ei liian kuuma eikä liian kylmä. Järven vesi on myös todella todella kirkasta, joka houkuttelee kulkijaa pulahtamaan virkistäytymään. Harmi ettei nyt ollut uimakamppeita mukana.

IMG_0085

Internetistä löytää yllättävän vähän tietoutta tästä upeasta alueesta. No tämäkään kirjoitus ei tuo lisävalaisua asiaan kovinkaan paljoa retken lyhyydestä johtuen. Mutta jo tämän käynnin perusteella voin kuitenkin suositella alueeseen tutustumista. Luonnonsuojelualueella kulkee muutama merkitty reitti. Valitettavasti pysäköintialueelta ei löydy infokylttiä josta voisi tarkastaa reittien pituuksia tai missä päin ne risteilevät. Parkkialueelta on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa löytää nämä reitit. Palaamalla joko hieman takaisinpäin vesilaitoksen nurkalle josta pääsee opastettua polkua pitkin reitille, tai sitten seuraamalla läheistä tietä suoraan parkkialueelta. Jälkimmäinen tuntuu luonnollisemmalta vaihtoehdolta. Tässä on hyvä tietää, että n. 100m kävelyn jälkeen saavutaan risteykseen josta pääsee kolmeen eri suuntaan. Kääntymällä vasemmalle pääsee ainakin merkityille reiteille myös. Kävelyä on arviolta n. 500m kunnes seuraavat opaskyltit tulevat. Ja sitten ehkä se oleellisin tieto miten koko alueen löytää on laittaa navigaattoriin osoitteeksi Korsolammentie, Kirkkonummi. Kun tuon tien löytää, niin opaskyltit opastavat perille.

Alueella on kuulemma ollut aikoinaan Neuvostoliiton sotilastukikohtaan liittyviä rakennelmia ja linnoituksia. Yhdessä viitoituskyltissä olikin maininta bunkkerista. Seuraavalla kerralla kun alueelle menemme, niin täytyypä tutustua tarkemmin.

Yksi hyvä puoli myös tässä alueessa on se ettei liikenteen ääni kuulu tänne lainkaan. Monessa muussa pääkaupunkiseudun läheisyydessä sijaitsevissa paikoissa on hieman se vika ettei melulta pääse suojaan helpolla.

Päivitys 2020: Jos englanninkieli taipuu, niin suosittelen vilkaisemaan tuoreemman raportin alueesta täältä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s