Löytö itäisestä Helsingistä

ENGLISH version available

Eletään vuoden pimeimpää vuodenaikaa. Aurinko pilkahtaa sunnuntaisena iltapäivänä. Ulkona näkyy liikehdintää. Ihmiset ovat lähteneet sankoin joukoin liikkeelle! Pian perheen yhteinen päätös olikin, että jalkapallotreeni hallissa vaihtuu luontoretkeen! Mutta minne tällä kertaa? Jokin uusi paikka olisi kiva nähdä. Sellainen minne pk-seudulta ei olisi liian pitkä matka. Lyhyen etsimisen jälkeen paikaksi valikoitui Uutela Särkkäniemi itäisestä Helsingistä. Tarkemmin ottaen Vuosaaresta. Sinne siis!

Tämä blogi on toiminut jo vuodesta 2011. Blogi ei välttämättä kuulu Suomen suosituimpiin luontoblogeihin mutta päivittäin lukijoita kylläkin riittää. Useinmiten haetaan ihan perustietoutta kuten minne auton saa parkkiin tai ulkoilualueen karttaa. Kaikkien näiden vuosien jälkeen osaan kiinnittää paremmin näihin asioihin huomiota, kun paikalla käyn tutustumassa. Ja Uutelasta voin iloksenikertoa. Pysäköintitilaa riittää! Ainakin tämän käynnin perusteella runsaastikin kävijämääriin nähden. Vaikutti jopa siltä, että paikalliset asukkaat olivat saapuneet kävellen enimmäkseen. Pysäköinti alueita oli jopa kaksin kappalein ja jopa ennen aluettakin muutama pienempi, jonne voi hätätapauksessa autonsa jättää.

Pääpysäköintialueella oli pieni kota, jossa voi paistaa makkaraa tai syödä omat eväät. Kodassa toimii ”kummi” kipinämikkona eli varsin hyvää palvelua. Ei siis tarvitse kantaa huolta siitä saako kastuneet puut syttymään. Kota oli suosittu ja sisällä useampikin makkaranpaistaja.

Uutelassa on muutamakin reittivaihtoehto. Kovin pitkiä reittejä nämä eivät kuitenkaan ole. Kokeilimme lyhyintä 1,5km mittaista reittiä alkuun. Reitti on pääosin helppokulkuista, joskin muutama lyhyehkö kivikkoinen pätkä sattui matkalle. Ei sovellu tältä osin esim. lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi. Luonto Uutelessa on suojeltua mutta juuri näiden merkittyjen reittien avulla tutustuminen onnistuu helpolla. Rannat isoine kivenlohkareiden kanssa on upeaa katseltavaa. Opastaulussa mainittiin mm.hyönteisiä saalistavat sudenkorennot. Täytyypä pistää paikka muistiin makrovalokuvausta ajatellen.

Vielä jäi tutkittavaa paljon alueelta. Ulkoilualueen lähistöllä on hieno pienvenesatama sekä kahvila Kampela. Kampelassa saa maistuvia muurinpohjalettuja hillolla sekä kermalla. Toimii hyvin jälkiruokana makkaranpaiston jälkeen!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s