Vähän Huhmarkalliota isompi kivi

Viime jouluna vierailimme perheen kanssa jo tutuksi tulleeseen Krünin kylään Saksaan. Ja voi pojat, onpa rauhallinen ja mukava paikka! Vaikka Saksassa paljon omaa väkeä ja turisteja onkin yleisesti ottaen, niin tämmöisessä pienessä Alppikylässä sitä ei huomaa lainkaan. Ainoastaan ehkä paikallisessa lähikaupassa huomaa ettemme suinkaan ole ainoat vierailijat täällä.

Näkymä Krünin ulkoilureitiltä

Kylä on vuorten ympäröimä. Hieman erilaiset maisemat kuin siis vaikkapa Pohjanmaan lakeuksiin tottuneelle. Vitsikkäästi voisinkin todeta, että vähän Huhmaria isompi mäki kyseessä. Ulkoilureittejä on aivan joka lähtöön. Kaiken ohjelman keskellä ehdin onneksi yhden reilun kuuden kilometrin merkityn reitin kävellä läpi. Kovin korkealle ei onneksi noustu – ja hyvä niin. Jonkin verran kuitenkin vuoren juurta pitkin. Komeat ja jylhät maisemat näinkin! Reitti oli kaikenkaikkiaan helppokulkuinen ja viihdyttävä monipuolisuudellaan.

Krün sijaitsee aivan Saksan eteläisessä osassa Baijerissa melko lähettyvillä Garmisch-Partenkircheniä, jossa esim. Matti Nykänen voittanut monet mitalit. Jos näillä seuduin liikkuu, niin myös Garmisch näkemisen arvoinen paikka, vaikka hieman isompi Krüniä onkin. Krünistä löytyy lukuisat määrät erilaisia ”loma-asuntoja”, eli ei varsinaisia hotelleja vaan varattavia huoneistoja. Näissä voi laittaa ruokaa omista tarvikkeista, eikä esim. aamupalatarjoilia ole lainkaan. Hotellejakin toki löytyy mutta vähemmän. Ravintoloita on lukuisa määrä, joista löytää perinteistä baijerilaista ruokaa. Melko lihapainotteisia menuja. Hintataso oli mielestäni noussut sitten edelliskerran mutta varsinaisista ryöstöhinnoista ei voi puhua. Ja annokset ovat kyllä sellaisia ettei nälkäisenä tarvitse lähteä. Hyvänä mittapuuna voinee pitää Wienin-leikettä. Sellaisen saa n. 15 euron hintaan, tuplasti isompi annos kuitenkin mitä vaikkapa perus aakkoshuoltamolla. Ja varmasti laadukas annos.

Jos Saksa matkakohteena kiinnostaa ja pidät luontoretkistä, niin suosittelen tätä seutua!

Alla vielä Googlen karttakuva mistä videon ulkoilureitin tarkalleenottaen löytää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s