Oittaan luontopolu – lyhyt mutta ytimekäs!

Oittaalla olen käynyt lukuisia kertoja mutta jostain syystä sen luontopolkua en ole hoksannut koskaan kiertää. Tänään reitti tuli puheeksi työpaikan etäkokouksessa, kun vaihdoimme viikonlopun kuulumisia. Kolleegani kehui reittiä, joten päätin oitis vilkaista millaisesta reitistä on kyse.

Reitin kuvaus

Kuten otsikko jo kertoo, varsin lyhyestä reitistä kyse. Luontopolulla pituutta n. 1,5km ja se on varsin helppokulkuinen mutta kuitenkin metsän siimeksessä polkua pitkin kiemurteleva reitti. Varusteina riittää perus lenkkarit.

Luontopolun varrella on erilaisia infokylttejä, joista löytyy hyvää tietoutta kaikenikäisille. Mm. vuoden 2001 Janina-myrskyn tuhot ovat yhä nähtävillä matkan varrella ja opastekyltti kertoo siitä tarkemmin.

Koska kovin vaativasta reitistä ei tosiaan ole kyse, niin tätä voi suositella parhaiten lapsiperheille, jotka muutoinkin tulevat nauttimaan Oittaan rannasta sekä Angry Birds-leikkipuistosta. Eväspisteitä reitin varrella ei ole mutta se ei oikeastaan haittaa. Eväitä voi syödä mainiosti myös Oittaan puolella reissun jälkeen.

Toki tämä muidenkin kannattaa katsastaa sillä metsä on varsin kaunis mutta yksinään tämän pyrähdyksen takia ei välttämättä kannata tulla ainakaan kovin kaukaa.

Nuuksion kansallispuiston alue oikeastaan alkaa tästä, eli vaikka maastopyörällä pääset kätevästi eteenpäin tämän jälkeen. Kannattaa kuitenkin hieman suunnitella etukäteen, sillä sen verran laajasta alueesta on kyse. Mikäli siis tämän reitin jälkeen lähtee niin sanotusti muille maille.

Reitin alkupiste

Oittaan luontopolun alkupisteen löydät heti päärakennuksen vierestä punaisen aitan kohdalta. Ainakin tätä kirjoittaessa kyltti oli katkennut mutta pieni keltainen vinoneliö merkkaa reittiä ja onpa siinä pieni infotaulukin, josta selviää lisätietoja luontopolusta.

Sellainen vinkki, että ainakin ensikertalaisen kannattaa kiertää reittiä nimenomaan lähtien tuolta päärakennuksen vierestä sillä nämä keltaiset merkit näkyvät toiseen suuntaan kiertäessä huonosti. Muuten matkalla ei kyllä pääse eksymään, sen verran hyvin reitti on merkitty.

Luontopolun alkupiste merkitty karttaan punaisella nuolella.

Reitin kohokohta

Näin lyhyeltä reitiltä vaikea nimetä mitään erityistä kohokohtaa. Metsä on jollain tapaa ”satumainen”, eikä aluetta ole turhaan määritelty luonnonsuojelualueeksi. Kaunista katsottavaa ja aistittavaa. Oikeastaan aiesteihin liittyen yksi opastaulu vinkkasikin aistimaan viileyden ja kosteuden erään korpipätkän kohdalla. Hetken kun rauhoittui miettimään, niin todentotta, siinä oli omanlaisensa tunnelma aistittavana!

Saapuminen & Oittaan pysäköintialue

Jos tulet paikalle autolla, niin alueelta löytyy todella reilun kokoinen pysäköintialue. Ainoastaan kuumimmalla kesäpäivällä, jollon rannallakävijät ovat kenties napanneet paikat, voivat ruudut olla hetkellisesti vähissä. Muina aikoina tilaa pitäisi löytyä.

Oittaan käyntiosoite: Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s