Sipoonkorpi (Byabäcken)

Kevät on jo hyvässä vauhdissa. Ja niin on perheemmekin. Edellisestä Sipoonkorven reissusta on jo hyvä tovi vierähtänyt. Silloin paikasta ei syntynyt mitään wow-elämystä. Toisin oli tällä kertaa. Aivan loistava paikka. Reitti oli kyllä jäinen mutta samaan aikaan omalla tavalla varsin upean näköinen. Jäätä oli aivan joka puolella.

IMG_4631

Auton navigaattoriin osoite Länsitie 237, Sipoo. Tuon osoitteen avulla pääsee alueen pohjoisosasta löytyvään Byabäckeniin. Hyvä pysäköintialue, joskaan silmämääräisesti katsottuna ei kovin suuri. Toisaalta ainakaan toistaiseksi ei vaikuttanut olevan aivan yhtä suosittu muutenkaan mitä vaikkapa Nuuksio. Hyvä vinkki siis myöskin, jos haluat aavistuksen enemmän ”rauhaa” muilta.

IMG_0051.CR2

Byabäckenista löytyy 1,5km mittainen merkitty reitti. Yhteensä siis 3km, kun paluumatka huomioidaan. Me kävelimme nyt vain ehkä 1/3 jäisen reitin vuoksi. 3-vuotiaalle retkeilijälle tuokin tuntui varsin riittävälle. Suunnistimme muutenkin eväspaikalle, nimeltään Ängesböle. Voi miten hyvälle ruisleipä voi ulkoilmassa maistua. Hyväähän se toki on aina mutta nyt erityisen.

IMG_6090.CR2

Tällä kertaa siis oli liukasta ja katsottavaa jäi ensikerralle myös. Jäiden lähdettyä kulku on helpompaa. Maasto helppokulkuista. Jos haluaa, niin paluumatkan voi tehdä myös tietä pitkin. Eli siis ensin kävelee tuon 1,5km osuuden. Reitin päästä pitäisi päästä tien pientareelle helposti. Tosin varmaan mukavampi tulla samaa luontopolkua pitkin takaisin. Ensi kerralla lisää tästä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s