Suppailua

En ollut aiemmin suppailusta kuullutkaan. Viime syksynä teeveestä tuli ohjelma, jossa aihetta käsiteltiin. Ajattelinkin heti, että tuotahan voisi kokeilla. Olin nimittäin jo aiemmin nähnyt itseni mielikuvissa kajakin tai kanootin kanssa melomassa kotimaisissa järvissä. Tämä laji näytti oikeastaan vielä hienommalle, tai paremminkin sopivammalle.

IMG_0774

Suppilautoja löytyy ilmatäytteisinä sekä kovina lautoina. Molemmissa on hyvä ja huonot puolensa. Ilmatäytteisen laudan kuskaaminen ja säilyttäminen vaatii vähemmän tilaa. Tyhjänä lauta kulkee auton takakontissa tai miksei vaikka julkisessa liikenteessäkin reppuun pakattuna. Itse suppi-nimi tulee englanninkielisestä nimestä SUP eli Stand Up Paddle. Tarkoittaa siis seisaaltaan melottavaa lautaa.

Itsellä oli nyt kolmas kerta vasta kun melomaan ennätin. Alkuvaiheissa harrastusta siis. Lajin oppimiskäyrä on varsin lyhyt. Ehkä ensimmäiset 5 minuuttia menee tasapainon kanssa totutellessa. Seuraavaksi kropasta alkaa löytymään käyttämättömiä lihaksia. Jaloissa ja jalkapohjissa tuntuu.

Melontatekniikassa ei sinänsä mitään ihmeellistä ole mielestäni. Aika nopeasti tuntuu löytyvän ihan luonnostaa tehokas tapa edetä. Käännökset sujuvat helposti. Ehkä sellainen havainto aivan vasta-alkajille, että kannattaa suunnata vastatuuleen ensin. Muutoin vaarana voi olla ajautua liian kauaksi lähtöpaikasta ja paluuseen tarvitaankin enemmän voimia mitä niitä olisi jäljellä.

Ja vaikka lajiin nopeasti sisään pääseekin, niin yksi hyvä vaihtoehto on osallistua SUP-kokeiluun. Tällaisia järjestää mm. Arcticsurf. Kokeiluun kuuluu kaikki tarvittavat varusteet sekä opastus.

Suppailu on lajina melko rauhallista menoa, mutta samalla hyvää treeniä kaikinpuolin. Väittävät, että konttorirotankin saa ryhtiin tällä lajilla. Erityisen hauskaa tässä lajissa on kuinka hyvin ympärilleen näkee mereltä/järveltä, tai missä nyt sitten melookaan. Sitä ikään kuin seisoo veden päällä. Ympärilleen on helppo tähyillä, ja maisemat ovat hienot. Ainakin erilaiset jos on tottunut katselemaan vain rannalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s