Iso Vasikkasaari, Espoo

Kesän ensimmäinen retki vihdoin Isoon Vasikkasaareen onnistui viimein. Täysin yllätyksenä tuli kuinka suosittu retkikohde saari onkaan nykyään! Menimme aamun ensimmäisellä laivalla Nokkalan satamasta, ja siinäkin oli jo laiva melko täysi. Ainakin yläkansi. Alhaalla riitti tilaa reilusti. Kuva on otettu paluumatkalta Nokkalan satamasta, jolloin tungosta oli vieläkin enemmän. Vinkkinä voi siis sanoa, ainakin aurinkoisena päivänä, että ole paikalla ajoissa! Lisäksi kannattanee ehkä suunnata mieluummin Haukilahden satamaan.

IMG_9146
IMG_9121

Saaren kartta näyttää tältä. Ulkoilupolkuja saarella risteilee muutama. Matkaa näiden tallustamiseen tullee muutama kilometri. Kovin pitkiä patikointiretkiä täällä ei voi tehdä. Saari onkin enemmän tarkoitettu viihtymiseen, oleskeluun, makkaran paistoon ym. eväiden popsimiseen. Tulta ei muuten saa tehdä muualle kuin niille varatuille paikoille. Laskujeni mukaan keittokatoksia saarella on 4 kpl.

IMG_9124
IMG_9123

Saaren kahvilasta saa kahvia, pullaa, makkarapaketteja, jäätelöä, limonadia ja muuta pientä purtavaa. Pihalla on mukava istuskella kahvin kera.

IMG_9125

Ruohokentille voi pystyttää vaikka teltan, tai sitten leiriytyä vaan piknikille mikäli siitä pitää.

IMG_9130

Gula Villan ravintola aukeaa klo 12:00 joka päivä. Ravintolan tarjonta jäi taas kokeilematta, sillä olimme liian aikaisin liikenteessä. Kuten kuvasta näkyy, ravintolaa vartioi lammas.

IMG_9133

Saaren kärjestä löytyy näköalatasanne pöytineen. Toimiva paikka erityisesti tyynellä ilmalla. Aiemmilla kerroilla täällä käydessäni on käynyt melkoinen huju!

IMG_9134

Uimista varten löytyy sopivin välimatkoin pieniä rantoja. Yksi isompi ja vieläkin kunnollisempi ranta on saaren alkupäässä. Paikka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

IMG_9140

Näkötorni on aika vaatimaton ja matala. Mataluus toki hyvä asia korkeanpaikankammoisille, mutta valitettavasti näköalatkin jäävät melko vaatimattomiksi tästä tornista. Puut meinaavat jo kasvaa näköesteeksi. Näkötornille on hyvä viitoitus, ja sinne kävellään n. 500m pätkä juurakkoista polkua pitkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s