Tuusulanjärven kiertäminen polkupyörällä

Suosittu kesäharrastus on ajaa Tuusulanjärvi ympäri polkupyörällä. Tätä ei oltu kokeiltu aiemmin, joten ei muuta kuin fillarit auton takakonttiin ja menoksi. Auton sai pysäköityä kätevästi Aleksis Kiven kuolinmökin läheisyydestä löytyvälle parkkipaikalle. Parkkipaikka löytyy museotien varrelta Tuusulan Krapista Krapinhovin läheltä.

IMG_9101

Itse mökki on pieni ja vaatimaton. Sisälle olisi maksanut euron verran, tällä kertaa jätimme tämän käymättä. Hintahan ei ole paha, mutta ei sattunut käteistä mukaan. Museontien varrelta löytyy useita eri museoita. En ole vielä päässyt sinuiksi museotie-termin kanssa. Onko itse tie jollain tapaa hieno, vai tarkoittaako se, että tien varrella on arvokkaita kohteita.

IMG_9108

Järvenpään puolella hieno puisto suihkulähteineen. Hetkeä aiemmin lokki lensi vilvoittelemaan suihkuun. Harmittavasti myöhästyin kuvanottamisen kanssa.

IMG_9115

Kierroksen aikana ei näe järveä niin paljon, kuin ehkä olettaisi. Parhaat näkymät järvelle löytyvätkin Sarvikalliolta. Paikka löytyy kun ajaa Sarvikalliontietä pitkin, tien päästä löytyy opastaulut minne kulkea.

IMG_9113

Polkupyöräkierrokselle tulee pituutta n. 24km mikäli ei harhaile. Meille tuli Spotstrackerin mukaan 27km, sillä kävimme harhailemassa hieman reitiltä. Toisaalta jos emme olisi harhailleet, niin tämä hieno tuulimylly olisi jäänyt näkemättä. Tuulimyllyn sijainti on Järvenpään terveyskeskuksen lähellä Tuulimyllyntien varrella. Pyörätielle oli maalattu valkoisia nuolia, jotka osoittavat reitin vastapäivään kiertäen järven. En ole varma oliko näiden nuolien tarkoitus opastaa reitti, mutta ainakin siltä vaikutti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s