Kesäsafari tehty!

Kesäsafari on jo päättynyt muutama päivä sitten. Matkaa kertyi kaiken kaikkiaan 4500km. Noiden kilometrien jälkeen alkoikin jo aavistuksen tuntumaan siltä, että nyt piisaa autolla ajo. Matka oli erityisen hyvin onnistunut! Ainoastaan Lapin-osuutta häiritsi hieman sade, joten suunnitelmia piti muuttaa. Ja jäihän Lapin visiitti hieman lyhyeksi käynniksi. Pääasia kuitenkin, että Saanalle pääsi sopivien kelien kanssa.

IMG_0967

Kotimaan automatkailijoille kullanarvoinen vinkki! Nimittäin Karttakeskuksen matkailukartasto. Sen avulla on äärimmäisen helppo katsoa mitä nähtävyyksiä reitin varrella ylipäätään on. Kirjassa on esitelty paljon muutakin, kuin vain luontokohteita. Kirja kyllä melkein kannattaa ostaa, vaikka ei suunnittelisikaan automatkaa. Sitä saattaa löytää uusia nähtävyyksiä lähiseudulta. Uutta tekemistä siis tylsille päiville.

karttakeskuksenmatkailukartasto2012_iso

Lisään vielä loppuun muutaman matkakuvan yksittäisistä eri paikoista, joissa kävimme nopeasti kääntymässä.

IMG_9066

Vaasan kupeessa Raippaluodossa on Suomen pisin silta. Saaren päähän on myös rakennettu vuonna 2010 näkötorni, josta näkee merenkurkun saaristot.

IMG_9037

Suomen keskipiste Kärsämäellä. Merkki oli yllättävän vaikea löytää, vaikka nelostieltä oli viitoitus. Ympärillä olevat puskat kasvaneet sen verran, että keskipiste jäi hieman katveeseen.

IMG_9079

Porin Yyteri. Harvinaisen upea paikka. Täällä kannattaa pyörähtää mikäli alue ei ole entuudestaan tuttu.

IMG_9100

Sammallahdenmäki Rauman lähellä. Kivikasa on pronssikaudelta peräisin oleva hautapaikka. Paikka on myös lisätty Unescon maailmaperintökohdeluetteloon.

IMG_1238-2

Teiden kunto ei aina ollut paras mahdollinen. Merkin kohdalla tie oli vielä melko hyvä, myöhemmin tie pieneni ja teräviä kiviä kannatti väistellä. Onneksi rengasrikkoa tai muuta harmia ei sattunut sillä auton ympärillä surrasi mukava parvi paarmoja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s