Karkalin luonnonpuisto kesällä

Piti jo hetki miettiä mihin kuntaan Karkalin luonnonpuisto kuuluukaan, sillä edellisessä jutussani kirjoitin Torholan luolan kuuluvan Lohjalle. Näin ollen ajattelin Karkalin kuuluvan myös Lohjaan, sillä ovathan nämä kohteet vierekkäin. Kuntien raja kulkee kuitenkin niemennokan halki ja Karkali kuuluukin Karjalohjalle.

Kartan kuva

Edellisellä kerralla (lue juttu) oli hieman talvisemmat kelit. Ja reittien tutkiminenkin jäi vajaaksi. Tällä kertaa kiersimme pidemmän 6km reitin. Vaihtoehtona olisi ollut 2,5km mittainen reitti myös. Vaikutti siltä, että Karkali on suhteellisen suosittu retkikohde. Muita autoja oli parkissa ja joitain retkeilijöitä tuli vastaankin.

IMG_0666

Reitti on vaihteleva. Välillä kävellään pitkospuita pitkin, välillä taas leveää “tietä” pitkin, toisinaan taas hyvin kapeaa polkua kallioiden reunamilla. Vaihtelevuus tekee reitistä mielenkiintoisen, toisinaan jopa haastavankin.

IMG_0685

Reitin varrella näkyi muutama eväspaikka penkkeineen ja pöytineen. Yhden kartan mukaan polun varrella on myös uimaranta. Kohtakin löytyi mutta ei sitä varsinaisesti uimarannaksi voi sanoa. Ehkä kohta kuitenkin oli sellainen, että siitä uimaan pääsisi jos siltä tuntuu. Karkalissahan ei muuten saa opastetulta reitiltä poistua lainkaan, sillä puisto on luonnonsuojelukohde.

IMG_0665
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s