Fiskträsk – mitäs kivaa täältä löytyy?

Päivitys:Nyt en ole hetkeen alueella käynyt mutta käsittääkseni alla olevat ohjeet eivät pidä enää paikkaansa. Täytyypä siis käydä kurkkaamassa tilanne, niin saadaan tännekin ajantasaista tietoutta!

********

Tämä kaupunkilaisen ongelma, luontoon kun haluaa, niin pakostakin joutuu jonkun verran matkustamaan. Onneksi suhteellisen läheltä luontokohteita kuitenkin löytyy, eikä tarvitse maailmanääriin välttämättä matkustaa. Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen sivut ovat mitä parhain lähde, kun näitä lähikohteita etsii. Tällä kertaa löysimme kohteen Sipoosta, Fiskträskin. Fiskträsk on alueella läheisen järven nimi.

Alueelle on helppo löytää lähes jopa ilman karttaa mikäli pk-seutu on muuten tuttu. Itä-keskuksesta “vanhaa Porvoon tietä” (nimi oikeasti Uusi Porvoon tie”) Porvooseen päin ja käännytään Östersundomin suuntaan. Maamerkkinä voi pitää päällysteen loppumista, ja tästä ajetaan muutama kilometri vielä. Hetken päästä tuleekin kyltti oikealle “Fiskträsk”.

IMG_0279

Alueen pysäköintialue oli sikäli erikoinen, sillä sen jatkeena oli suoraan jonkun mökki. Infotaulut kyllä kertoivat meidän olleen oikeassa paikassa. Muuten olisin saattanutkin epäillä että saammekohan kohta kutsut vaikka kahville, mikäli jonkun pihassa olisimme patsastelleet.

Keväällä kannattaa kelit ottaa huomioon. Tämä olkoon muistutuksena ainakin tämän jutun kirjoittajalle. Ensinnäkin lumien lähdettyä maaperä on väliin erittäin kosteaa ja ylitettävänä oli jos jonkinmoista lammikkoa. Toisekseen pois lähdettäessä astuin melkein käärmeen päälle. Kyseessä oli kaikeksi onneksi rantakäärme, mutta ensimmäisten hetkien aikana ja melkoisen ilmaan pomppauksen aikana en ehtinyt asiaa tarkastella vaan mielessä oli enemmänkin väistöliike. Ensisäikähdyksen jälkeen käärmettä piti katsoa tarkemmin, ja todeta ettei kyseessä ole esim. kyy. Rantakäärme on muuten rauhoitettu, joten jos otukseen törmäätte, niin sitä ei tule häiritä tai vahingoittaa. Lammikot ja käärmeet kuitenkin muistuttivat kumppareiden olemassaolosta ja että ne kannattaa ottaa mukaan seuraavalle ja sitä seuraavalle kerralle.

IMG_0281

Maisemiltaan Fiskträsk on todella upea. Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen osuus on itse asiassa aika pieni kuten alla olevasta kartasta saattaa todeta. Polku järvelle on vain noin kilometrin mittainen. Hyvin se kuitenkin on merkitty joten eksymisen vaaraa ei ole. Ellei halua kokeilla suunnistusvaistojaan, kuten me teimme. Loppumatkasta haasteena oli väistellä asutusta siten ettemme kovin kulkisi toisten tonttien läpi. Alkumatkasta huomasimme myös kyltin Bakunkäriin joka myös johtaa pois virkistysalueelta. Tämä ei ole varmaa tietoa, mutta epäilisin reitin olevan osa Sipoonkorven kansallispuistoa. Kyltin mukaan reitillä pituutta 2,6km. Kävelimme myös tätä hetken ja opasteet olivat varsin tuoreen oloisia eli mahdollisesti aika uusi reitti kyseessä.

IMG_0301

Oheinen kartta lainattu Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen sivuilta:

Google-maps sijainti:

 
Advertisement

2 thoughts on “Fiskträsk – mitäs kivaa täältä löytyy?

  1. Uudenmaan virkistysyhd. maat Helgträsk-Fiskträsk alueella ovat siirtyneet Metsähallitukselle. Helgträskin paikoitusalue ei ole enää yleisön käytössä. Autot jätetään Bakunträskin p-alueelle Knutersintiellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s