Palakoski talvella

Vihdin kunnan alueelta löytyy virkistysalue nimeltään Palakoski. Yritimme mennä jo eilen katsomaan millainen paikka olikaan kyseessä. Jostain syystä lumikengät eivät tulleet mukaan. Varmaankin, kun Espoossa lumitilanne parempi, ja sitä jotenkin ajatteli pärjäävän ilmankin. Lopputulemana oli se, että kävimme kääntymässä parkkipaikalle johtavan tien päässä. Lunta oli reilusti, eikä sitä ollut mieltä lähteä kahlaamaan ilman sopivia varusteita. Tänään siis uusi yritys lumikenkien kera. Sikäli oli parempi päivä kuin eilinen koska saimme nauttia auringonpaisteesta. Eilinen oli varsin harmaa.

IMG_9595

Talvikunnossapitoa alueella ei ole. Esim. pysäköintialue näyttää tältä mitä ylläolevassa kuvassa. Autolla tuonne ei ole asiaa talvisaikaan. Mekin jätimme auton n. 500m päähän mihin auraus loppuu. Auraus on ilmeisesti paikallisasukkien taikka metsästäjien huolehtima. Lauantaina käydessä näimme nimittäin kolme metsästäjää, ja tien varrella oli jopa metsästysmaja.

IMG_9592

Infotaulun perusteella alueella on muutama eri mittainen metsäreitti. Näin varmasti olikin, mutta valitettavasti ei minkäänlaisia reittimerkintöjä puissa. Ja talvella polun seuraaminen umpihangessa oli sangen haastava tehtävä. Edellämme oli mennyt hiihtäjä, joka ilmeisesti tunsi reitin. Seurasimme hänen jättämiä jälkiä jonkinmatkaa, mutta halusimme valita lyhyemmän reitin joten lähdimme suunnistamaan omia reittejä. Kartta & kompassi-yhdistelmällä tai huolellisella navigaattorin seuraamisella reitti olisi varmasti löytynyt. Nyt samoilimme sitten lähinnä omia reittejä aurinkoisen metsän keskellä. Hyvä retki näinkin, ja jäipähän katseltavaa toisellekin kertaa. Opastaulun mukaan alueella on Mummusali niminen paikka. Pelkästään jo tuon nimen vuoksi kannattaa tulla uudemman kerran, ja katsastaa mikä tämä sali oikein on.

IMG_9600

Karttakuva lainattu Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivuilta. Heidän sivuiltaan löytyy myös lisätietoja paikasta. Ajo-ohjeet alueelle on suhteellisen helpot. Turku-Helsinki moottoritieltä noustaan Veikkolan rampista ylös tielle nro 110, jota ajetaan Veikkolasta Turun suuntaan. Muutaman kilometrin ajon jälkeen käännytään Palakosken metsätielle jota ajetaan n. 3km matka jonka jälkeen tie kääntyy oikealle. Noin kilometrin ajon jälkeen saavutaan paikkaan jossa kyltti “Palakosken virkistysalue” mutta ainakin meidän mielestä kyltti osoittaa väärään suuntaan sillä jos haluaa viralliselle pysäköintialueelle ja infotaululle tulee edetä pienempää “mökkitietä”, joka ei siis ollut talvella autolla ajettavissa.

Advertisement

2 thoughts on “Palakoski talvella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s