Lähteelä, Porkkalanniemi / Kirkkonummi

Ympärivuotiseen retkeilyyn sopii hyvin myös Lähteelän virkistysalue Porkkalanniemessä Kirkkonummella. Tänään sattui sikäli erityinen keli, kun aamusta alkaen lunta on tullut erittäin sakeasti. Loppupäässä on lyhyt pätkä pienempää tietä ja asia kannattaakin huomioida lumisateella sillä tien kunnossapito tuntuu olevan lähistöllä asuvien asukkaiden varassa. Mennessä hurautimme n. 30cm kerrostuman ylitse. Paluumatkalla tietä olikin jo putsaamassa traktori ja mönkijä lumiauran kera.

Lähteelän ulkoilualue on myös erittäin helppokulkuista sillä metsän keskellä kulkee hyväkuntoinen tie jota pitkin kävellä. Näinollen sopii myös lapsiperheille tai jos on tarvetta liikkua rullatuolin kanssa, niin tänne pääsee. Matkan varrella on myös lintutorni. Periltä löytyy keittokatos, wc, pukuhuoneita sekä vuokrattava sauna. Jos hyvin käy, niin alueella on mahdollista nähdä peuroja. Tällä kertaa niitä ei nähnty mutta syksyllä edelliskerralla alueella vierailessa näimme kyseisen eläimen.

IMG_9568

Alueelle löytää helpolla sillä tieltä nro 51 käännytään Porkkalaniemen suuntaan. Ajetaan kyseistä tietä n. 20km kunnes tien vasemmalla puolella maamerkkinä toimiva kesäkahvila tulee (tätä ei voi olla huomaamatta). Kahvilasta alle kilometrin matkan jälkeen käännytään vasemmalle Lähteelän tielle. Kyltissä ainakin maininta “virkistysalue”. Risteys on pieni, joten tämän suhteen kannattaa olla tarkkana ettei aja ohi. Muutaman sadan metrin päässä onkin pysäköintialue infotauluineen.

Map picture

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s