Kopparnäs talvella

Edellisellä kerralla kävimme Siuntiossa Störsvikin virkistysalueella. Tällä kertaa vierailimme Inkoossa Kopparnäsissä. Vaikka äkkiseltään voisi kuulostaa siltä, että nyt on löydetty jotain uutta, niin todellisuudessa nämä kaksi paikkaa ovat yhtä suurta virkistysaluetta jonka kahden kunnan raja halkaisee.

IMG_9553

Kuvan kyltti löytyy Rävbergetin kallioilta, jonne ajoimmekin ensin. Kallioilta avautuvat huikeat näköalat ja voi vain kuvitella mitenkä hienoa on kesällä rentoutua merelle katsellen. Kallioille mentäessä tien varrelta löytyi myös keittokatos jossa voi vaikkapa paistaa makkaraa.

IMG_9548

Rävbergetin jälkeen ajoimme Klobbackantietä hieman eteenpäin kunnes saavuimme pysäköintialueelle. Jos viime kerralla saimme ihmetellä luontoa omassa yksinäisyydessä, niin tällä kertaa ihmetyksen aihe oli suuri sillä parkkipaikalla oli kolme autoa jo entuudestaan. Eli ilmeisesti tämä paikka on suositumpi kuin Kolaviken. Parkkipaikalle asti tie oli erittäin hyvässä kunnossa. Alueelle siis pääsee helpolla ilman pelkoa, että auto on jumissa ensimmäisessä ylämäessä.

Lumikengät jalkaan ja menoksi. Koska rantaa seuraamalla on hankala eksyä, otimme suunnaksi edelliskertaisen kohteemme. Tarkoitus ei ollut taivaltaa ihan niin pitkää matkaa kuitenkaan. Eli suunta sama mutta ajatuksena kääntyä jossain välissä takaisin. Jos autolla pääsi parkkipaikalle helpolla, niin polkua pitkin eteneminen ilman lumikenkiä olisi ollut hankalaa. Polku oli kyllä selvästi havaittavissa paksusta lumikerroksesta huolimatta. Tosin nyt oli vielä helpompaa sillä ennen meitä oli selvästikin joku seurue jo kulkenut, joten tehtäväksi jäi lähinnä seurailla jalanjälkiä. Muutaman kilometrin lumessa tarpomisen jälkeen päätimmekin kääntyä takaisin. Matkalla ehdittiin ihmetellä palokärjen puuhia. Ilmeisesti puu oli hyvä sillä sama tikka oli hommissa edelleen kun palasimme takaisin. Lisäksi matkalla näkyi joitain jäniksen jälkiä. Muuten havainnot jäivät aika laihoiksi tällä kertaa, eikä pilvisen sään vuoksi tullut oikein kunnollisia valokuviakaan.

Talvella alueella siis voi hyvin kulkea kunhan varusteet ovat kunnossa.

Kopparnäs on myös helppo löytää. Tieltä nro 51 suunnilleen Degerbyn kohdalla on kyltti Kopparnäsiin. Tietä ajetaan n. 5km ja perillä ollaan. Ei tarvitse edes kääntyä minnekään. Matkalta löytyy infotaulu, josta voi tarkistaa sijaintinsa. Infotauluun on myös merkitty eri pysäköintialueet.

Alueen kartta löytyy tämän linkin takaa

Advertisement

2 thoughts on “Kopparnäs talvella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s