Störsvik, Kolaviken

Lumikenkäily oli sen verran hauska kokemus viime kerralla, että nyt piti jo hankkia omat kengät. Muutama kauppa tuli kierrettyä mutta ainakin meidän suunnalla valikoima oli käytännössä yhden merkin varassa. Kaikki myivät nimittäin ranskalaisen TSL:n (www.tsloutdoor.com) valmistamia lumikenkiä. Hintaeroa oli jonkin verran havaittavissa, joten vertailu kannattaa. Meidän hankkimat ovat nyt sitten TSL Escape 217, hintaan 159 euroa.

Tällä kertaa lähdimme tutustumaan Siuntion kunnan alueella olevaan Störsvikenin ulkoilualueelle. Tarkemmin sanottuna vielä Kolavikeniin. Alue on varsin laaja, ja retkeilijän kannalta vaikutti olevan melkoinen helmi, sillä tutkittavaa riittää.

Paikalle menee hyväkuntoinen tie talvisaikaankin. Eikä sinne ole vaikea löytää. Riittää kun hahmottaa itselleen kuinka ajetaan Pikkalan uimarannalle ja huristelee kyseistä tietä “puhdistamon risteykseen” asti. Kyseisen risteyksen tunnistaa  luonnollisesti puhdistamon kyltistä, ja tästä tulee kääntyä vasemmalle. Sen jälkeen ajaa niin pitkälle kunnes tulee parkkipaikka, josta löytyy opastaulu alueesta.

IMG_9458

Ainakin talvella kulkemiseen suosittelenkin ehdottomasti lumikenkiä. Virkistysalue ei selvästikään ole suosituin kaikista pääkaupunkiseudun kohteista, sillä lumen alta oli melko mahdotonta selvittää missä kohtaa menee polku jota pitkin kävellä. Onneksi reitti ja määränpää oli suhteellisen hyvin tiedossa. Meillä se oli tällä kertaa “näköalakukkula” jonka tulisi löytyä kunhan seurailee rantaviivaa. Välillä poikkesimme reitiltä tutkailemaan mitä metsän puolelta löytyy. No luntahan sieltä löytyi lisää, ja aivan loistavat maisemat. Kuten viime jutussa mainitsin, niin tämän tyyppinen asia jää helposti huomaamatta mikäli harrastaa talvisin pelkästään tehtyjä latuja pitkin hiihdellen. Toki näitä lajeja ei välttämättä tule verrata keskenään suoraan. Hiihto sopii mielestäni enemmän kunnon kohottamiseen. Vaikutti myös siltä, että tällä alueella kulkeminen on enemmän metsässä liikkumista kuin hyväkuntoista polkua pitkin.

Lisäksi lumessa kahlatessa huomaa mitä erikoisempia asioita luonnosta. Pelkästään eläinten tekemät jäljet ovat mielenkiintoista ihmeteltävää. Kaupunkilainen toki tunnistaa jäniksen jäljen helposti, mutta miten kummassa jänö oli saanut aikaiseksi toisistaan erkanevat jäljet yli metrin etäälle toisistaan. Niistä otuksista sanotaankin, että tekevät välillä outoja kuvioita harhauttaakseen saalistajiaan. 

IMG_9465

Näköalakukkula siis löytyi n. kilometrin päästä parkkialueelta. Reittiä jatkuisi vielä reilusti eteenpäin mutta tälle kertaa tämä riitti mainiosti. Keväällä / kesällä sitten kenties uudestaan katsomaan löytyykö polkua paremmin nyt.

Lainaan karttakuvaa Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivuilta. Heidän sivuiltaan lisää juttua alueesta. Kolaviken näkyy kartan oikeassa laidassa.

One thought on “Störsvik, Kolaviken

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s