Karkalin luonnonpuisto – jaa tästä pitäisi ajaa?

Tämä viikonloppu oli väärien reittien viikonloppu. Jopa tutuilla reiteillä onnistuimme uneksimaan ja ajamaan risteyksien ohi. Puhumattakaan siitä, kun päätimme lähteä tutustumaan Karkalin luonnonpuistoon Karjalohjalle.

Alkuun laitoimme koordinaatit kohteesta navigaattoriin. Hyvälle näytti vielä. Määränpää oli liputettu oikeaan paikkaan karttapohjalla. Ei kun menoksi. Ensimmäinen harha-ajo tuli arpomisen vuoksi kääntyykö tie tästä vai ei niinkään. Kääntyihän se ja u-käännöstä tekemään sopivan paikan tullen. Tie alkoi pienemenään melkolailla hetken ajon jälkeen, osittain ajoimme mökkipihojen poikki, kunnes alkoi vaikuttamaan siltä ettei tie enää jatkukaan, niin piti tarkastaa sijainti. Aika lähelle pääsimmekin haluamaamme paikkaa. Ongelmaksi muodostui ylitettävä vesialue. Liekö reittiprofiilissa ollut sallittuna matkustusmuotona uiminen vai mikä, mutta ylimääräistä ajoa syntyi nyt n 40km.

Lopulta oikea tie löytyi. Tunnelma oli paikoitellen suoraan kuin seikkailuelokuvasta. Tielle oli jopa kaatunut puu siten, että autolla sen pystyi alittamaan. Muutenkin reitti oli erittäin mäkinen sekä mutkainen. Siihen lisättynä jääpinta jonka päälle oli satanut lunta, niin tunnelma auto ratissa oli kohdallaan. Tie oli kuitenkin itseasiassa erittäin mukava ajaa!

tree

Reitin varrella on myös pysäköintialue, joka on tarkoitettu Torholan luolan vierailijoille. Tällä visiitillä luola jäi tarkastamatta mutta eiköhän tuostakin vielä juttua synny. Kuulemma Suomen suurin kalkkikiviluola, jossa asukkeina lepakoita. Pysäköintialueelta on vielä n. 2km matka luonnonpuiston varsinaiselle parkkialueelle.

IMG_9179

Luonnonpuistosta löytyy hyvin merkittyjä reittejä muutama erilainen. Toinen 2,5km ja toisella pituutta 6km. Tällä kertaa eteneminen oli hieman vaikeakulkuista sillä alueella oli riehunut vastikään myrsky joten kaatuneita puita ja risuja oli ohitettavana. Toisekseen kengät eivät olleet maastoon sopivimmat, joten senkin vuoksi sai olla hieman varuillaan mihin astui mikäli halusi pitää jalat kuivina. Näin ollen kierroksemme jää odottamaan parempia aikoja, ja ehkä jopa myös valoisampaa aikaa.

forest
IMG_9184

Ajo-ohjeet, kartat ja muuta tietoa alueesta Luontoon.fi-sivuston kautta!

Advertisement

One thought on “Karkalin luonnonpuisto – jaa tästä pitäisi ajaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s